Welkom bij Griekenland Magazine!http://www.grieksewereld.nl/In deze editie van Griekenland Magazine:

Griekenland in steen

Foto’s Paolo Polidori

De Italiaanse fotograaf Paolo Polidori reist graag door Griekenland. Hij legt er stillevens vast, met zo min mogelijk mensen, en vooral veel natuur. Water, stranden, bossen, piepkleine eilandjes, een bloem of plant zijn favoriet. Maar Griekenland bestaat ook uit steen en beton. Niet altijd even fraai, wel karakteristiek en fotogeniek. Een kerk, een kade, een poort of toren.
Hoewel met mensenhanden gemaakt, werden de gebouwen toch verstilde portretten. Met hier en daar een spoor van een sterveling.

Panayia Myrtidiotissa

Een verhaal van het eiland Kythira

Kythira kent weinig klassieke zuilen en beelden, maar is rijk aan mythologische en middeleeuwse historie. Zo landde de frivole Aphrodite in een schelp op de westkust, werd de oude hoofdstad Paleochora verwoest door Barbarossa en kwamen de Zwarte Madonna en haar Kind tot leven door de vondst van een icoon. In de laatste week van september is de bedevaart naar het klooster Myrtidion.

Keizerin op Corfu

Liefde voor het oude Griekenland van Sissi en Wilhelm II

De passie voor het antieke Griekenland van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth (‘Sissi’, 1837-1898) en de Duitse keizer Wilhelm II (1859-1941) komt tot leven in de tentoonstelling ‘Sisi en Wilhelm II - Keizers op Corfu’ in het Rijksmuseum van Oudheden. De twee keizers hadden namelijk niet alleen blauw bloed gemeen: ze waren beiden gefascineerd door de Klassieke Oudheid en deelden een grote liefde voor het eiland Corfu. Tegen het romantische decor van Sissi’s paleis op Corfu kunnen bezoekers genieten van hun persoonlijke archeologische collecties, foto’s, snuisterijen, schilderijen, meubelstukken en kostuums uit vele musea uit o.a. Oostenrijk en Griekenland. De tentoonstelling is te zien tot en met 11 september 2011 in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.